Lionel Andrés Messi, també conegut com Leo Messi (Rosario, Argentina, 24 de juny de 1987), és un futbolista argentí que juga al FC Barcelona i a la selecció d’Argentina.

Es va formar a les categories inferiors de Newell’s Old Boys, i més tard a La Masia del Barça, on va arribar amb l’edat de 13 anys. Va debutar amb primer equip en un partit oficial a la temporada 2004-2005 i va començar a destacar la temporada següent.

Molts mitjans de comunicació l’han qualificat de successor de Diego Armando Maradona, ell mateix l’ha designat successor seu.Amb el pas del temps i amb els mèrits assolits, molts consideren que ja ha superat Maradona. Els anys 2009 i 2010 va rebre la Pilota d’Or, convertint-se en el primer jugador format al planter del Barça en guanyar aquest guardó i el segon després de Johan Cruyff i Marco Van Basten en assolir-la dos anys seguits.

Inicis

Quan tenia poc més de cinc anys, Messi va començar a jugar a futbol pel Grandoli. El 1995 va canviar d’equip. Quan tenia 11 anys, li van diagnosticar una deficiència de l’hormona del creixement. El River Plate va mostrar interès en el progrés de Messi, però no tenia prou diners per pagar el tractament de la malaltia que costava 1500 dòlars al mes. Carles Rexach, el director esportiu del FC Barcelona, tenia coneixement del talent de Messi, i el va contractar després de veure’l jugar, i es comprometé a pagar el tractament si estava disposat a començar una nova vida a Catalunya. Messi va començar als equips juvenils del club.
[modifica] Futbol Club Barcelona

L’estrena no oficial de Messi en el primer equip del Barça va ser el 16 de novembre del 2003 contra el FC Porto (quan tenia 16 anys i 145 dies).

En menys d’un any va fer el seu debut oficial contra l’Espanyol, el 16 d’octubre del 2004 (quan tenia 17 anys i 144 dies), la qual cosa en fa el tercer jugador més jove en jugar al FC Barcelona.[8] Va fer el seu primer gol en un partit de Lliga l’1 de maig del 2005 en un partit contra l’Albacete Balompié, esdevenint el jugador més jove a fer-ho amb 17 anys, 10 mesos i 7 dies fins que Bojan Krkić va trencar el seu rècord quan va fer la seva primera diana, després d’una assistència de Messi.[9]
Temporada 2005-2006

Vegeu també: Temporada 2005-2006 del FC Barcelona

Messi llença un penal que va posar al Barça guanyant 2-1 sobre el Sevilla.

El 16 de setembre, per segon cop en tres mesos, el Barça va anunciar una millora del contracte de Messi − aquest cop cobrava com un jugador del primer equip i s’ampliava el contracte fins el juny del 2014. Messi va obtenir la nacionalitat espanyola el 25 de setembre i finalment va poder debutar a la Primera Divisió Espanyola. Abans no podia perquè comptava com a jugador no europeu. El primer partit de la Lliga de Campions de la UEFA de Messi va ser el 27 de setembre contra el club italià Udinese Calcio. Va fer un gran partit i quan va ser substituït per Iniesta va rebre l’ovació dels 75.000 espectadors del Camp Nou.

Messi va fer sis gols en 17 partits de lliga, i va fer un gol en sis partits a la Lliga de Campions. Tanmateix, la seva temporada va acabar prematurament perquè el 7 de març va patir un trencament muscular a la cama en un partit de vuitens de final de la Lliga de Campions contra el Chelsea F. C. El Barça va acabar la temporada com a campió d’Espanya i Europa.